top of page

Ventilatie

Ventilatie.jpg
Ventiel zehnder.jpg
ComfoCool.jpg
ventialtiehuis.png

Woningen die vandaag de dag worden gebouwd of verbouwd zijn enorm goed geïsoleerd. Dit is niet enkel goed voor het milieu, maar ook goed voor de portefeuille, omdat je minder energie nodig hebt om de woning te verwarmen. Het nadeel hiervan is dat je verplicht bent je woning te voorzien van voldoende ventilatie om vocht en schimmelvorming te vermijden en zodoende een aangenaam binnenklimaat te bekomen.

 

Om te voldoen aan de EPB-eisen is het van belang een juist gedimensioneerd ventilatiesysteem te plaatsen. Dit is ook ten gunste van goede punten voor de energieprestatie regelgeving. Aan de hand van het plan van de woning en het EPB-verslag berekenen we de debieten voor luchtafzuiging van de diverse ruimtes. In geval van systeem D berekenen we ook de debieten voor de toevoer van verse lucht in de woning.

 

Bij levering van de materialen wordt een legplan meegeleverd en toont een van onze medewerkers hoe de eenvoudige montage moet gebeuren. Eventueel wordt daarna de gezorgd voor opstart en inregeling door de experten.

bottom of page